Hunyadi vetélkedő - Bán Mór a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Hunyadi vetélkedő - Bán Mór a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Hunyadi műveltségi vetélkedőt rendezett a Kecskeméti Református Általános Iskola humán munkaközössége az iskola felső tagozatos tanulói számára március 30-án, csütörtökön délután a Díszteremben.

A 14 osztály négy-négy fős csapatokkal indult, s a tudáspróbát megelőzően együtt készült az előzetesen kiadott szakirodalom és képjegyzék alapján a Hunyadiakból és a korról. A szellemi vetélkedő anyagának és feladatainak összeállítását Telekes Tamás, az iskola egyik történelemtanára végezte el.

A mintegy 60 versenyzőt és az értük szurkoló osztálytársakat a kort kiválóan ismerő Bán János (Bán Mór) író, a Hunyadi-sorozat szerzője is köszöntött. A versenyt megelőzően mesélt arról, hogyan lett író, és beavatta a jelenlévőket regényeinek alkotási műhelytitkaiba.

Bán János a zsűri elnökeként a verseny szóbeli feladatai közül értékelte, ahogy a korszak egy-egy híres emberét bemutatták a csapatok. Az iskola magyar és történelem szakos tanáraiból (Melicher Márta, Félixné Oravecz Márta, Páli Éva, dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Márta) álló zsűri pedig pontozta a csapatneveket, csatakiáltásokat, és a történelmi totót. A versenyben Bán János ajánlásából egy, a korszakról készült török sikerfilm egy részletét is megtekinthették a diákok.

Minden résztvevő egy-egy csokoládét kapott jutalmul, a versenyben legjobban teljesítő három csapatról pedig Bán Jánossal közös fényképek is készültek.

Galéria (47 kép)

Összes kép letöltése