Hittanárok Konferenciája Kecskeméten

Vissza a címlapra
Hittanárok Konferenciája Kecskeméten

Szerdán tartották a Hittanárok Konferenciáját a Városháza dísztermében. Az eseményen valamennyi kecskeméti egyház, egyházközség képviselői részt vettek - tudósított a hiros.hu

Órarendi keretekbe iktatva már negyedik éve zajlik Kecskeméten a hitoktatás. Nagy kihívás ez az egyházközségek, gyülekezetek számára, hiszen egy ekkora városban nagyon sok hitoktatóra van szükség.

Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnök-lelkésze elmondta, nagyon örülnek annak, hogy pedagógiailag képzett szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel.

- A választhatóan kötelező hit- és erkölcstan egy új perspektívát nyitott az összes felekezet és egyház számára. Lehetőségünk van olyan gyermekeket, és a gyermekeken keresztül a családokat megszólítani, amire eddig nem volt módunk. Ez egy lehetőség ahhoz, hogy az iskolai közösségek számára erkölcsi normák, közös értékrendek átadásra kerüljenek - mondta dr. Róna Tamás rabbi.

A konferenciát Lévai Jánosné nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a testi egészség mellett, legalább ugyanolyan lényeges lelki egészség, ezért fontos, hogy a gyerekek már iskolás korban egy olyan értékrendet sajátítsanak el, ami a későbbiekben segíti őket.

- Példaértékű, hogy a kecskeméti egyházközösségek együtt vesznek részt az ilyen eseményeken, és együtt tudnak működni a közös cél érdekében - hangsúlyozta Mák Kornél alpolgármester.

(hiros.hu)