HI! Kecskemét: Hörcsök Imre nyitotta meg a kecskeméti Gasztroszombatot

Vissza a címlapra
HI! Kecskemét: Hörcsök Imre nyitotta meg a kecskeméti Gasztroszombatot

Hörcsök Imre, a KMJV önkormányzati képviselője nyitja meg 2019. május 11-én, szombaton a helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten programsorozat részeként szervezett eseményt.

De mit is takart  a „Gasztroszombat a helyi ízek bemutatása jegyében" elnevezésű rendezvény?

- A cím arra utal, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyert, melynek támogatásával kerül megrendezésre „A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten" című programsorozat - mondta Hörcsök Imre. - Ennek részeként, a projekt keretében olyan közösségfejlesztési folyamat kerül megvalósításra, mely Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területének 12 településrészén, 15 célterületet alkotva kerül végrehajtásra. Jelen esetben a 8. célterület, a Belső Bethlenváros, Belváros programján vesznek részt a látogatók.

A „Gasztroszombat", a helyi ízek bemutatásáról szólt.

A rendezvény célja, hogy a helyi és térségi termelők által termelt, illetve hungarikum alapanyagokból, feldolgozott élelmiszerekből Kecskemét és térségének neves séfjei, mesterszakácsai készítsenek hagyományos, helyi jellegű és helyi jellegzetességeken alapuló hagyományőrző ételeket.

Aprogram résztvevői nyomon követhették a Németh József Venesz-díjas séf által bemutatott pásztortarhonya elkészítési folyamatát, melyet végül az érdeklődők meg is kóstolhattak.

A „Gasztroszombat" megvalósításával a kecskeméti önkormányzat célja az volt, hogy a helyi lakosok helyi élelmiszert vásároljanak és hogy a háziasszonyok a látványos főzőbemutatók által kedvet kapjanak a régi, hagyományos ízek felelevenítésére, hogy visszakerüljenek ezáltal nagyanyáink receptjei a modern konyha és a fiatal generáció mindennapos étkezési szokásai közé.

Ez vot a szombati program:

10:00 Köszöntő

10:10 „Pásztortarhonya gazdagon" - látványfőzés elindítása, receptismertető Készíti: Németh József Venesz-díjas séf, Szabadtűzi Lovagrend

11:15 Vasvarjú Zenekar interaktív gyermekkoncertje - népdalok gyermekköntösben

12:15 Furfangos Paraván „Vitéz László kincsre lel" című bábműsora

13:00 Hírös Barackvirág Tánccsoport

13:30 Naplemente Népdalkör

14:00 „Pásztortarhonya gazdagon" - látványfőzés bográcsban csikósok látványbemutatójával, kóstoló

20:00 Müller Péter Sziámi AndFriends nagykoncertje

Galéria (15 kép)

Összes kép letöltése