Hessmese a kecskeméti Katona József Színházban

Vissza a címlapra
Hessmese a kecskeméti Katona József Színházban

Szeptember 21-én, csütörtökön, a Magyar Dráma Napján mutatták be a kecskeméti nagyszínházban 15.00 órakor Gimesi Dóra „Hessmese" című zenés mesejátékát. A színdarabot Kuthy Ágnes rendezte. (Fotók: Walter Péter)

Nehéz elképzelni, de a cafatokra tépett szerelmesleveleket is összeragasztja valaki. Azt pedig még nehezebb elképzelni, hogy ez a bizonyos valaki, név szerint Hess kisasszony, ezzel a hihetetlen szakmával, tündér. Amit pedig még ennél is nehezebb elképzelni, az az, hogy ez a tündér nem jóságos és, hogy is mondjuk... tündéri, hanem: Zsémbes, Mogorva, Zord, Barátságtalan és Undok. Csupa nagybetűvel. Mindez persze érthető, ha az embernek, párdon, tündérnek ilyen rémes munkája van: hiszen összetépett szerelmesleveleket ragasztgat!

Gimesi Dóra meséje azonban, a főszereplő természetével ellentétben, sokkal inkább Elbűvölő, Ragyogó, Kedves, Barátságos és Tündéri. Így, csupa nagybetűvel! Mese gyerekeknek és felnőtteknek, nagybetűvel írt szerelmeslevél a szerelemhez. A szerelemről pedig muszáj beszélni, mert nem hiba, nem titok, és nem szégyen; legyünk akár hat, akár hatvan évesek.

Gimesi Dóra

HESSMESE

zenés mesejáték

Hess kisasszony, tündér-postamesternő - MAGYAR ÉVA

Pongrác, tündérpostás - PÁL ATTILA

Aranka Galamb - DANYI JUDIT

Jónás Galamb - HEGEDŰS ZOLTÁN

Kislány, Nő, Öregasszony - ILLÉS ALEXA

Kisfiú, Férfi, Öregember - KOLTAI-NAGY BALÁZS e.h.

Díszlet-és jelmeztervező: Mátravölgyi Ákos

Koreográfus: Barta Dóra

Zene: Teszárek Csaba

Súgó: Patyi Szilvia

Ügyelő: Kovács Írisz

Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

Rendező: KUTHY ÁGNES

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése