Helyi arcok – Új programsorozatot indított a megyei önkormányzat

Vissza a címlapra
Helyi arcok – Új programsorozatot indított a megyei önkormányzat

Nagyon kellene nekünk is egy ilyen ember... - Hangzott a hallgatóság sorai közül, amikor a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület karizmatikus vezetőjével, Nokta Gáborral beszélgettünk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat HELYI ARCOK elnevezésű programsorozatának első rendezvényén Tiszakécskén, az Arany János Művelődési Központban.

A családias hangulatú, interaktív beszélgetés során végigjártuk a kiskunmajsai néptánccsoport életének mérföldköveit, a kezdetektől napjainkig, beszélgettünk kudarcokról és sikerekről, a motiváció fenntartásáról, valamint betekintést nyerhettünk a táncosok mindennapjaiba is. A „Mayossás" fiatalok nem csak a tánc és a népzene szeretetét, valamint egy sajátságos életérzést szívnak magukba a táncpróbákon, de egy összetartó, ma már brandnek számító közösség tagjaivá is válhatnak. Akik eljöttek, ezúttal is átérezhették, miért szeretjük annyian a Mayossat, akik ezúttal is fergeteges és magával ragadó hangulatot keltettek dél-alföldi és pálpataki táncaikkal.

A Tiszakécske, Kunszentmiklós és Kiskunmajsa térségeiben útjára indított Helyi Arcok program során megyénk büszkeségeivel, kiemelkedő tehetségeivel, sikeres embereivel beszélgetünk, akik megmutatják, miért érdemes itt élni és hogyan lehet boldogulni. Célunk, hogy minél több ember láthassa, átérezhesse és elhiggye: Bács-Kiskun megye egy olyan hely, ahol szorgalommal, kitartással és elhivatottsággal sikereket lehet elérni és érdemes gyökeret verni.

(Várkonyi Éva)

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése