Helvéciai módszert alkalmaz Kecskemét a Rendőrfaluban utcák burkolására

Vissza a címlapra
Helvéciai módszert alkalmaz Kecskemét a Rendőrfaluban utcák burkolására

Nem csupán „pormentesítik", hanem szilárd záró felülettel látják el Rendőrfaluban a Brassói, a Vasvári, és a Thököly utcákat. A kivitelezés összesen mintegy 20 millió forintjába kerül majd Kecskemétnek - jelentette be Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő azon a lakossági fórumon, amit Lévai Jánosné önkormányzati képviselő tartott pénteken este a Damjanich János Általános Iskolában. (A fotón egy olyan helvéciai út látható, ahol a fórumon ismertetett technológiát alkalmazták)

Úgynevezett „profilozást kap" mindhárom kecskeméti földes utca az út 5 méter szélességében, majd ezt követően tömörített kőzúzalék kerül rá. Természetesen lejtéssel és vízelvezető árkokkal is ellátják majd a burkolatokat. Sipos László hangsúlyozta, hogy ez nem a végleges megoldás, de költségkímélő és jó. Úgy tervezi a városvezetés, hogy a kivitelezés nyáron, de legkésőbb a nyár végén megtörténik, és 2017. harmadik negyedévében már át is adják a forgalomnak mind a három utcát.

A lakossági fórumon a felszólalók közül néhányan felvetették, hogy ilyen burkolatú utcákat a Hunyadivárosban, valamint Rendőrfaluban is készítettek már, de nem tartottak 1-2 évnél tovább. Sipos László a válaszában ezt elismerte, ugyanakkor kijelentette, hogy ez a technológia egészen más, mint a két városrészben korábban alkalmazott. Sőt Helvécián az elmúlt időszakban több utcát is elláttak már ilyen szilárd burkolattal, és a tapasztalatok kifejezetten kedvezőek, a burkolatok tökéletesek. Ezért is döntött Kecskemét a „helvéciai módszer" alkalmazása mellett.

Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy ha elkészülnek a burkolatok, akkor kitiltják a teherforgalmat a három utcából és csak személygépkocsival lehet majd behajtani a területre.

A lakossági fórumon Lévai Jánosné azt is bejelentette, hogy összesen 1.2 milliárd forintért további négy utca kap majd új aszfaltburkolatot. A Búzakalász utca, a Szent László körút, a Mindszenti körút és a Kiskőrösi út.

Galéria (21 kép)

Összes kép letöltése