Házi úszóbajnokságot rendeztek a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Házi úszóbajnokságot rendeztek a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Kecskemét - Az idén 20 éves Kecskeméti Református Általános Iskola 10. alkalommal rendezte meg a Házi úszóbajnokságot, amit mindig december közepére időzítenek.

- Fontosnak érezzük, hogy a gyerekek megmérettessék magukat és a szülőknek is megmutathassák, mennyit fejlődtek - mondta el hírportálunknak Dr. Szabó Ildikó, az iskola igazgatónője.

Ebben a tanévben körülbelül 260 nevezés érkezett, amiből 160 alsós induló volt. A verseny kétnapos: az első nap az alsósok 1-4. osztályig, a második nap pedig a felsősök indultak. Minden évfolyamon külön értékelték a gyerekeket, felső tagozaton az igazolt és a nem igazolt versenyzőket is megkülönböztették. Az első három helyezett érem és csokoládé jutalomban részesült, illetve minden induló szaloncukrot kapott.

- Célunk, hogy mindenkivel megszerettessük az úszást az órai keretek között, illetve az ilyen játékos versennyel - szögezte le Dr. Szabó Ildikó. - Olyanok is neveznek erre a versenyre, akik még nem tudnak szabályosan úszni, vagy segédeszközre van szükségük. A számos induló mellett sok szülő is eljött drukkolni, és az osztálytársak is lejöttek megnézni a versenyzőket.

A verseny jó hangulatban telt, a gyerekek nagyon lelkesen szurkoltak egymásnak: sokszor még a hangosbemondót sem lehetett hallani.  A jó versenyzést pedig a finom édességekkel koronázták meg a végén.