Házi úszóbajnokság a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Házi úszóbajnokság a Kecskeméti Református Általános Iskolában

November 29-én, kedden rendezték meg a Kecskeméti Református Általános Iskolában az idén 12 éves, hagyományos házi úszóversenyt. A rangos eseményre idén Földházi Dávid felnőtt válogatott úszót, kecskeméti olimpikont hívták meg vendégnek, aki az iskola tanulója volt 8. osztályos koráig.

Két napon keresztül tart házi úszóversenyt az iskola. Kedden az alsósok, szerdán pedig a felső osztályosok „küzdenek" az iskolai uszoda medencéjében. A keddi versenyre megszokott módon sok alsós gyerek nevezett be: az indulók száma megközelítette a 180 főt.

A rangos eseményre idén Földházi Dávid felnőtt válogatott úszót hívták meg vendégnek, aki az iskola tanulója volt 8. osztályos koráig. Dávid az idén 4x100 méteres vegyes váltóval Európa Bajnoki harmadik helyezett lett, és részt vett a Riói Olimpián is. A gyerekek nagy szeretettel és kitörő lelkesedéssel fogadták, ő pedig türelmesen állta az autógrammokat kérők rohamát. A verseny végén Dávid adta át az érmeket és az ajándékokat.

Idén újításokat is bevezettek a szervezők, és a verseny lebonyolítói, azaz az iskola testnevelői: Balog Csaba, Várnagy Kinga, Patocskai Gáborné, Lévai Krisztina, valamint munkaközösség-vezetőjük, Telekes Tamás. Az elsősök a tavalyi évhez képest több versenyszámban mutathatták be a tudásukat. A második, harmadik, negyedik osztályosoknak a tavalyi 25 méter helyett 50 métert kellet leúszniuk, és egy új úszásnemet, a pillangót is betették a versenykiírásba. A váltók idén debütáltak először, amelyre nagy izgalommal készülődtek. A váltók első helyezett csapata torta és érem díjazásban is részesült.

Valamennyi induló ajándékot kapott, a versenyszámok első három helyezettje pedig érmet vehetett át az eredményhirdetésen.

A verseny hangulatát tükrözi a rövid videó, alatta pedig a képgaléria.


Galéria (55 kép)

Összes kép letöltése