Háromszáz cipődoboznyi szeretetcsomagot gyűjtöttek a Református Általános Iskolások

Vissza a címlapra
Háromszáz cipődoboznyi szeretetcsomagot gyűjtöttek a Református Általános Iskolások

Kecskemét - Kereken 300 cipődobozt töltöttek meg karácsonyi szeretetcsomag adománnyal az elmúlt napokban a Kecskeméti Református Általános Iskolába járók gyerek, a szüleik, a rokonaik, ismerőseik. Az ajándékokkal teli csomagokat a rászorulóknak mikrobuszok szállítják majd az erdélyi Magyarbikalra, és a kárpátaljai Tivadarfalvára.

A karácsonyi cipődoboz akcióban a csomagokat - melyekbe könyvek, füzetek, tolltartók, írószerek, társasjátékok, és persze édességek kerültek - a református általános iskolában gyűjtötték össze. Az Újkollégium díszterméből pedig hétfőn reggel a Kecskeméti Református Általános Iskola kisdiákjai vitték el abba az ideiglenes raktárba, ahonnan majd a mikrobuszokat megpakolják. A lelkes kis szeretetcsomag-gyűjtők, „csomagszállítók" jutalma egy-egy szaloncukor volt.

A cipődobozok tetejére az adományozók felírták, hogy az erdélyi vagy a kárpátaljai testvérgyülekezetbe szánják az ajándékot: kislánynak, kisfiúnak és hány éves korig. Valamint voltak, akik még levelet is küldtek a dobozokban, melyekre a karácsonyi jókívánságokon kívül a nevüket és a címüket is felírták.

- Köszönjük a családok nagylelkűségét, amivel egy-egy kisgyermek karácsonyát igyekeztek szebbé varázsolni - üzente hírportálunkon keresztül a nagylelkű adományozóknak dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője.