Három városi cég összefogása a kecskeméti rendcsinálás eredménye

Vissza a címlapra
Három városi cég összefogása a kecskeméti rendcsinálás eredménye

Az elmúlt hetekben többször is hírt adtunk kecskeméti „hajléktalan fészkek" és illegális szeméttelepek felszámolásáról. Ezek szinte minden esetben a Kecskeméti Városrendészet sikerének tűntek, azonban most dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője elárulta: három kecskeméti városi cég összefogása a siker titka.

- A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. segítségével számoljuk fel ugyanis a hajléktalanok illegálisan létesített lakóhelyeit és az illegális szeméttelepeket is - hangsúlyozta dr. Német Zsolt. - A felderítésben vagy a Városrendészet, vagy pedig a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai vesznek részt, ők észlelik az illegális helyeket. Melyek eltakarításában pedig a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. dolgozóié a főszerep.

Ezt erősítette meg Tóth Győzőné, a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki elmondta, hogy a „hármas cégkapcsolatban" a feltalált illegális helyek eltakarításánál közreműködnek. A felszámolást csak a Városrendészetnek van jogosultsága elrendelni, majd pedig a rendcsináláshoz a Városüzemeltetés a „gépi erőt", a kézit pedig a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. jelenlegi 57 közfoglalkoztatottja adja.