„Három Kívánság” a Máltánál: Szeged, Soltvadkert, Kerekegyháza

Vissza a címlapra
„Három Kívánság” a Máltánál: Szeged, Soltvadkert, Kerekegyháza

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának kecskeméti csoportja háromszor 1 napos, azaz „Három Kívánság Mozgótábor"-ral kedveskedett júliusban 18 kecskeméti és környékbeli rászoruló gyereknek.

Július 20-án, hétfőn Szegedre kirándultak a gyerekekkel. Először az állatkertet látogatták meg, majd egy ebédet követően a délutánt már a Retek utcai Máltai Játszótéren töltötték.

A Szegedi Játszóházat és Játszóteret 2001. október 28-án nyitották meg az önkormányzat területén azzal a céllal, hogy folyamatosan jelen legyenek az itt élők életében és egy befogadó, megtartó közösséget építsenek a hátrányokkal és életviteli nehézségekkel küzdő családok és gyermekeik számára.

Van itt: babahinta, mérleghinta, csúszda, homokozó, mászó-vár, fészekhinta, játszóház, babacsúszda, drótkötélpálya, mászó-fal, kötélhíd, forgójáték. A bekerített Játszótéren: pad, ivókút, kézmosó, WC, pelenkázó, mosdó, bicikli tároló is megtalálható, a sportpályán pedig focizni, kosarazni is lehet.

Néhány nappal ezelőtt - egy huszonöt millió forintos támogatásnak köszönhetően - a Máltai Játszótér idő-állóbbá és biztonságosabbá vált, valamint új elemekkel is bővült. Hat teljesen új eszköz várja a gyerekeket, és további 21 eszközt pedig felújítottak. A játszótér egyedülálló eleme a mozgássérült homokozó, így a kerekesszékhez nem kötött, viszont mozgásukban korlátozott gyereket is rá lehet helyezni a homokozó szélén kialakított speciális ülésekre.

A délután program nagy sikere volt az együtténeklés: magyar népdalokat énekeltek citera kísérettel. .

Július 21-én, Kiskőrösön, a János Vitéz Látogatóközpontban kezdték a napot gyerekek, majd az ebédet követően Soltvadkerten, a Szentlélek Római Katolikus Plébánia hatalmas kertjében folytatva a Máltaisok különleges programokkal kedveskedtek vendégeiknek. Volt többek között íjászat, ostor csattogtatás, végül pedig fagyizással zárult a kirándulás.

Július 22-én, a harmadik nap reggelén a gyerekek Kecskeméten kezdték a programot. A Kápolna-réten kézműves foglalkozás keretében sárkányokat készítettek, majd ezeket eregették. Ezt követően Kerekegyházán a Kerekerdő Kalandparkban próbálták ki ügyességüket, bátorságukat. A nap végére ezúttal is a fagyizás tette fel a koronát.

Galéria (3 kép)

Összes kép letöltése