Három évre ítélték a szerb embercsempészt

Vissza a címlapra
Három évre ítélték a szerb embercsempészt

A Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban 3 év börtönre és 6 év kiutasításra ítélt egy 38 éves szerb embercsempészt, akit a Kecskeméti Járási Ügyészség állított bíróság elé.

A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 Eurot kapott volna fizetségül.

A vádlott 2021. október 25. napján érkezett Magyarországra, Tompán a határon keresztül gyalogosan és az eljárás során ismeretlenül maradt embercsempész társával megbeszéltek szerint járt el. Ennek megfelelően a határtól nem messze megkereste a megjelölt gépkocsit, aminek kerekére fel volt téve annak indító kulcsa. A gépkocsival a bűntársától a telefonjára kapott GPS koordináták alapján a határtól nem messzire eső helyen felvette a már ott várakozó - a magyar államhatárt korábban jogellenesen átlépő -migránsokat.

Ezt követően az M5-ös autópályán Budapest irányába indult el, azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály rendőrei 2021. október 25. napján 16 óra 40 perckor intézkedés alá vonták az M5-ös autópálya bal pályatest, 67 000 méterszelvényénél.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya