Harmadszor rendezték meg az Oroszlán Kupát

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Szent László Lions Club fiataljai, a Kecskeméti Szent László Leo Club, valamint az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen szervezte meg a sportversenyt a kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára.

Összesen 18, hat-ha fős csapatot hívtak meg a kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt. A versenybe és a lebonyolításba pedig a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Református Gimnázium diákjait idén is bevonták. Minden 6 fős sérültekből álló versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoztak, valamint a rendezési feladatokba is besegítettek. Ez a nap szemléletváltó nap is volt a számukra.

A gondozókkal, a lions ifjúsági tagozata a Leo klub tagjaival, akik főleg a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival önkénteseivel együtt, közel 300-an vettek részt a rendezvényen. Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát, 20 fővel.

A versenyelemeket a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye munkatársai állították össze szintén önkéntes munkában. Így a versenyzők a 18 állomáson összemérhették tudásukat többek között, babzsák dobálásban, kockacukortorony építésben, kapura-rúgásban, kosárra dobásban és célba dobásban, gyöngyfűzésben, labdaválogatásban, sportpoharazásban, tekézésben és egy teszt kitöltésében is.

A sportverseny célja, túlmutatott az esélyegyenlőség megteremtésén. A versenyen természetesen csak győztesek lehettek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző ajándékot, tízórait és ebédet is kapott. A megjelenteket Engert Jakabné KMJV alpolgármestere és Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége Kormányzója is köszöntötte.

A program megszervezéséhez a klub anyagi támogatást kapott a NEA-MA-19-Ö-V-0137 és az EFOP-1.3.5-16-2016-00890 azonosító számú pályázatokból, a klubtagok és szponzorok felajánlásaiból.

Galéria (21 kép)

Összes kép letöltése