Harci helikopterekkel landolt az orosz óriásgép Kecskeméten

Vissza a címlapra
Harci helikopterekkel landolt az orosz óriásgép Kecskeméten

A Magyar Honvédség négy felújított Mi-24 Hind típusú harci helikopterét hozta vissza Szentpétervárról az Orosz Légierő An-124 Ruslan óriásgépe 2018. szeptember 10-én, hétfőn. (Fotók: Temesvári Péter / helikopteres fotók: Trautmann Balázs)

Nagyjavítást követően, Oroszországból érkezett meg Kecskemétre szeptember 10-én, hétfőn a Magyar Honvédség négy Mi-24-es harci helikoptere. A forgószárnyasok az orosz légierő An-124-100 Ruszlán típusú szállító repülőgépének fedélzetén érkeztek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra és azokat a napokban közúton szállítják tovább Szolnokra.

A hatalmas, hófehér szállító repülőgép hangár méretű gyomrában két Mi-24P és két Mi-24V típusú harci-helikopter lapult. A gépeket ipari szintű nagyjavítás és a szükséges berepülés után szállították az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra. A forgószárnyasok az eddig megszokott terepszín helyett speciális, szürke festést kaptak, amelyre világosabb szürkével tették fel az ék alakú, magyar felségjelzést és az oldalszámokat.

Két gépet közúton még hétfőn Szolnokra szállítottak, a másik kettő várhatóan szerdán „gurul haza". Szolnokon a nagyjavítást végző szakemberek szerelik össze végleges állapotukba a helikoptereket, amelyek a műszaki átvételt követően néhány hét múlva emelkedhetnek ismét a levegőbe.

(szöveg: honvedelem.hu)

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése