Hamis rendszámmal a határon

Vissza a címlapra
Hamis rendszámmal a határon

A tompai közúti határátkelőhelyen 2021. június 9-én kora délután egy 49 éves nő jelentkezett belépésre egy Mercedesszel. A személy- és járműellenőrzés során kiderült, hogy az autó első és hátsó rendszám nem egyezik.

Előre egy olyan belga honosságú Volkswagen hatósági jelzését szerelték fel, amelyet korábban kivontak a forgalomból. A hatósági jelzés ráadásul az eredeti teljes utánzata volt csupán. A sofőr a kocsi forgalmi engedélyét sem tudta az útlevélkezelőnek átadni, csupán egy törzskönyvvel próbálta igazolni a Mercedes eredetét.

Az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével gyanúsítható szerb-magyar állampolgárt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. A nő kihallgatása során azt mondta, hogy az - egyébként körözés alatt nem álló - autót egy ismerőse megbízásából akarta a határon átvinni.

A szabadlábon védekező asszony ügyében a vizsgálati osztály munkatársai a nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.