Halasi Helga: „egy mentős soha nem adhatja fel”

Vissza a címlapra
Halasi Helga: „egy mentős soha nem adhatja fel”

Minden követ megmozgat a tanácstalan covid-betegekért egy kecskeméti volt mentőtiszt. Benkóczkiné Halasi Helga 4 éve küzd autoimmun gerinc-és ízületi betegséggel, a Bechterew-kórral. A napi fájdalmak és a legyengült immunrendszere miatt nem dolgozhat. De módot talált, hogy segítse a kétségbeesetteket: szakmai tanácsot nyújt telefonon és a Híd az egészségügy és a betegség között Facebook csoportban - írta meg a ripost.

Április középén döntött úgy, hogy otthonról is segít. Volt mentora szavai vezérlik: „egy mentős soha nem adhatja fel".

„Tanácstalanul írnak egymásnak az emberek a csoportokban. Az orvosok nem adnak nekik idő hiányában megfelelő támpontot. Itt elégeltem meg" - meséli, hozzátéve: ha kell, bármelyik orvossal konzultál.

Az a szerep jutott, hogy otthonról segítsem az embereket. Ha nem tudok valamit, felhívok olyanokat, akik ott vannak a frontvonalon.

Helga a ripost-nak elmondta: miután kiderült, hogy a betegsége miatt maga mögött kell hagynia 25 éves hivatását, 2017-ben nagyon összetört. Végül az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) egyik főorvosa, dr. Polgár Anna húzta vissza a mélyből.

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatják el!