Halálos baleset Kecskemét és Kiskunfélegyháza között

Vissza a címlapra
Halálos baleset Kecskemét és Kiskunfélegyháza között

Összeütközött két autó az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Varjassy László elmondta: a két személygépkocsi a Szeged felé vezető oldalon ütközött össze, majd átszakítva a középső elválasztó korlátot a Budapest felé vezető oldalon, a 118-as kilométernél állt meg. A kiskunfélegyházi tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki az egyik járműből, ellátását a mentősök megkezdték. A balesetben hárman könnyebben megsérültek.

A helyszínelés idejére a pályaszakasz mindkét oldalát teljes szélességében lezárták, de közben egy-egy sávon már megindulhatott a forgalom, így a torlódás csökkent.


Fegyőrök mentették a sérülteket

A Szegedi Fegyház és Börtön munkatársai pénteken délután egy fogvatartottat szállítottak a büntetés-végrehajtási intézet speciális gépjárművével az M5-ös autópályán, amikor a 118. kilométer közelében azt észlelték, hogy az előttük haladó két személyautó balesetet szenved. A Csillagbörtön munkatársai a baleset helyszínén azonnal megálltak és a ronccsá vált autókból elkezdték a sérültek mentését, ezzel egy időben értesítették a mentőket, a rendőrséget és a katasztrófavédelmet, valamint biztosították a helyszínt a társszervek megérkezéséig.


FRISSÍTVE:

Az M5-ös autópálya belső sávjában Szeged felé közlekedett 2017. július 28-án 15 óra 29 perckor egy 21 éves román férfi az általa vezetett osztrák rendszámú Opel Astra típusú személygépjárművel.

Haladása során a 118-as kilométernél eddig tisztázatlan okok miatt autójával jobb irányba sodródni kezdett, ahol nekiütközött a külső sávban közlekedő - 36 éves német nő által vezetett - német rendszámú Audi A6 típusú személyautó bal oldalának.

Az ütközést követően mindkét jármű balra sodródott és a szalagkorlátnak ütközött. Az Audiban jobb hátul utazó 39 éves német férfi a helyszínen életét vesztette. A jelenlegi adatok szerint az elhunyt előtt ülő 17 éves német lány súlyos, míg az autóban utazó további három személy könnyű sérülést szenvedett. Az Opel sofőrje és utasa szintén nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek.

A baleset körülményeit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya vizsgálja.

(police.hu)

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése