Gyertyagyújtással kezdődött a Hanuka Kecskeméten is

Vissza a címlapra
Gyertyagyújtással kezdődött a Hanuka Kecskeméten is

Vasárnap este gyújtották meg az első gyertyát Hanuka ünnepén a kecskeméti Zsidó Hitközség Nagykőrösi utcai Nagy Imatermében. Az eseményen - melyen egyúttal Dr. Grósz Andor, a kecskeméti Zsidó Hitközség elnökének 70. születésnapját is ünnepelték - Kecskeméti városvezetését Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte.

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

"Ahogy a nappalok rövidebbek, az esték pedig hosszabbak lesznek, egyre jobban vágyunk a fényre, a hagyományos finomságokra és a családi körben töltött, örömteli napokra - írta Orbán Viktor. Az idei évben - folytatta -, amikor egy világjárvány és a népvándorlás hullámai között érkezik meg az ünnep, még szebben ragyognak hanuka lángjai, melyek a reménységet és a csoda valóságát hirdetik.

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén - zárta levelét a kormányfő."

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése