Gyászfeldolgozó csoport a református gyülekezetben

Vissza a címlapra

Harmadik alkalommal kínál gyászolóknak a Kecskeméti Református Egyházközség gyászfeldolgozó csoportban való részvételi lehetőséget. Egy olyan önsegítő csoportba hívják az érdeklődő gyászolókat, ahol a 8 alkalmas sorozatban szabadon beszélhetnek a gyászról, a megélt veszteségről, apró lépéseket téve a halál okozta űr változhatatlan tényével való megküzdésben.

Közeli szerettünk elvesztése életünk legtöbb fájdalommal járó változásai közé tartozik. A veszteség megélésétől hosszú és nehéz út vezet az elfogadásig és a megvigasztalódásig. Ezt a terhet olykor egyedül, vagy a közvetlen hozzátartozóinkat kímélő magányunkban próbáljuk elhordozni. Elkeseredésünkben jót tesz, ha megértő közösséget találhatunk.

A csoportalkalmak tervezett ideje: kéthetente, kedd 16.00. - 17.30.

Időpontok: 2016. (március 8.), március 22., április 5., április 19., május 3., május 17., május 31., június 14.

Helyszín: a Kecskeméti Református Gyülekezeti Központ, Tóth Endre Terem (Szabadság tér - Kálvin tér felőli sarka, bejárat a parkoló felől)

A jelentkezés feltétele: a gyászesettől számítva eltelt legalább három hónap. A részvételnek nem feltétele a felekezethez vagy vallási közösséghez való tartozás.

A csoporthoz az érdeklődők még a keddi (március 22.) alkalommal csatlakozhatnak.

A csoportlétszám korlátozott, ezért kérik az érdeklődőket, hogy előzetesen egyeztessenek a gyaszcsoport6000@gmail.com vagy a 06-30/824 56 54-es telefonszámon.

Csoportvezetők: Elsődleges feladatuknak az önsegítő csoport vezetését tartják, illetve két csoportalkalom között egyéni beszélgetésre is lehetőséget biztosítanak. Kuti Józsefné Filep Katalin, lelkipásztor, mentálhigiénés szakember, P. Kabai Virág diakónus, lelkigondozó, Vincze Árpád - lelkipásztor-vallástanár, mentálhigiénés szakember.