Grúz embercsempészt fogtak Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Grúz embercsempészt fogtak Bács-Kiskun megyében

A Pentele híd dunavecsei szakaszán állítottak meg a járőrök egy járművet, amelyben összesen 9 illegális migráns utazott.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Dunavecse külterületén, az M8-as autópálya Pentele hídra vezető felhajtóján - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján - megállítottak egy bolgár honosságú személygépkocsit.

Az intézkedés során a jármű rakterében 9 - magát szír állampolgárnak valló - férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A jármű grúz sofőrje a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. A 31 éves férfi ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.