Gazdag programkínálattal, és kóstolókkal készülnek a térségi települések a Hírös7 Fesztiválra

Vissza a címlapra
Gazdag programkínálattal, és kóstolókkal készülnek  a térségi települések a Hírös7 Fesztiválra

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 22 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal. Ennek fő helyszíne a Hírös Hét Fesztiválon, 2019. augusztus 17-től 25-ig Kecskeméten megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár lesz.

Idén a Kossuth-szobor környéke ad helyet a kiállításnak, ahol a térség 14 települése mutatkozik be az év legnagyobb térségi seregszemléjén több, mint 100 értékesítővel, kiállítóval és gazdag termékkóstolóval. A kiállítás egyik különlegessége a Tiszaalpár nagyközség ősmagyar kultúráját bemutató jurta sátor. A Hírös Héten mutatják be először a közelmúltban elkészült települési turisztikai kisfilmeket is.

A kiállítás megrendezésének legfőbb célja, hogy a látogatók megismerjék a Kecskeméthez közeli települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit. Azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

2019. augusztus 18-án vasárnap 15:45-kor a Kossuth-szobortól indul a térségi települések felvonulása, menettánca. Ezt követően, 16 órától 19 óráig a leglátványosabb térségi produkciókkal, 7 fellépő csoport táncos, könnyűzenei előadásával a nagyszínpadon tartják a „Térségi települések gálaműsorát".

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum idén 20. alkalommal, 2019. augusztus 23-án pénteken 10:00 órától várja az érdeklődőket a Hírös Város Turisztikai Központban. A fórum fővédnöke, egyben egyik előadója is Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A fórumon bemutatják többek között a Vidékfejlesztési Program aktualitásait és a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának lehetőségeit is.

A korábban már meghirdették az V. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt három - hagyományos ízű, vegyes gyümölcslekvárok, illetve különleges, kreatív lekvárok - kategóriában. A versenyre szép számmal érkeztek nevezések. A beérkező lekvárok szakmai zsűrizése megtörtént, 3 kategóriában 3 nyertest választottak ki. Az abszolút győztes lekvárja elnyerte a „Térség lekvárja" címet. Az eredményhirdetést 2019. augusztus 23-án, pénteken 17:00 órakor tartják, melyet követően a benevezett és díjazott lekvárokat is meg lehet majd kóstolni.

Augusztus 25-én vasárnap 15 órától a „Kertek ajándéka" címmel megrendett kiállításon zöldség, gyümölcs ismertető sétával várják a gyerekeket.

A térségi kézművesek műhelytitkai is feltárulnak a foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között a vesszőfonás, a papír merítés, mézeskalács díszítés, rejtelmeibe, de lesz egy különleges falusi mosoda foglalkoztató is.

IDE kattintva megtekinthetik a teljes térségi programkínálatot!

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése