Füstérzékelő készüléket adományoztak öt családnak Kecskeméten

Vissza a címlapra
Füstérzékelő készüléket adományoztak öt családnak Kecskeméten

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. közös tájékoztatási kampányának köszönhetően öt kecskeméti családnak adtak át egy-egy füstérzékelő készüléket a téli időszakban jellemzően a helytelen fűtési gyakorlatból adódó lakástüzek időben történő észrevétele, megelőzése, az emberi életek mentése érdekében.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos kezdeményezésének egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelő készüléket.

Fontos, hogy az emberek a háztartásban keletkezett hulladékot ne elégessék, hanem gyűjtsék szelektíven. A „Ne gyújtsa, gyűjtse!" elnevezésű kampány a szelektív hulladékgyűjtés mellett a tűzmegelőzés és a környezetvédelem ügyét is hivatott szolgálni. A kampány üzenetét lakossági tájékoztató fórumokon, iskolákban tartott előadások, szórólapok, plakátok útján juttatják el az állampolgárokhoz.

Galéria (14 kép)

Összes kép letöltése