Forgalomba álltak Kecskeméten az új Mercedes-Benz Conecto városi autóbuszok

Vissza a címlapra
Forgalomba álltak Kecskeméten az új Mercedes-Benz Conecto városi autóbuszok

Összesen 17 darab új, korszerű, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusszal erősíti Kecskemét helyi közlekedését a DAKK Zrt. A Noszlopy Gáspár parki állomáson 2019. május 17-én, pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében rendezett hivatalos átadáson részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és dr. Homoki Tamás alpolgármester is. (Fotók: Vincze József)

A fejlesztésnek köszönhetően a közszolgáltatásban résztvevő járművek átlagéletkora Kecskeméten 10,2 évről 5,8 évre csökkent, és a jelenleg Kecskeméten futó 62 járműből 42 darab öt év alatti. A korszerűsítés fő célja a szolgáltatási színvonal, és ezáltal az utasok elégedettségének növelése.

Az újonnan beszerzett alacsony padlómagasságú, kéttengelyes, városi közlekedésre kialakított autóbuszok összesen 26 ülő és 78 álló utast szállíthatnak. A kisgyermekesek, valamint a segítséggel élők utazását a második utasajtónál kihajtható rámpa, illetve a babakocsik és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti.

A most átadott autóbuszok műszaki értelemben is a legkorszerűbb technológiát képviselik. A járművekbe Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automatikus sebességváltót, és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító, úgynevezett rekuperációs egységet építettek.

Galéria (43 kép)

Összes kép letöltése