Folyamatosan dolgoztak a tűzoltók az éjszakai vihar miatt

Vissza a címlapra
Folyamatosan dolgoztak a tűzoltók az éjszakai vihar miatt

Szerdán kora reggelig országszerte több mint háromszáznegyven esetben riasztották viharkárokhoz a tűzoltókat, és még mindig érkeznek újabb bejelentések. Kecskeméten parkoló autóra borult egy fa, Bács-Kiskun megyében pedig szerdán reggel még 13.600 fogyasztónál nem volt áram.

Az éjszaka folyamán elsősorban Bács-Kiskun, Pest, Békés és Csongrád megyében volt szükség az egységek beavatkozására a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt, számos esetben vezetékeket, épületeket is megrongáló fák, letört ágak adtak munkát a tűzoltóknak. Kecskeméten és Békéscsabán például parkoló autóra, Ócsán egy családi ház tetejére és kerítésére, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

Az ország több térségében is fennakadásokat okozott az áramszolgáltatásban az éjszakai vihar. Szerdán kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13.600, Békés megyében csaknem 12.500, Csongrád megyében 3.400, Pest megyében pedig mintegy 9.500 fogyasztónál nem volt áram. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.

A Budapest-Kelebia vasútvonalon, Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között szerda hajnalban egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket, ezért ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés.