Filléres börze lesz immáron 28. alkalommal a Lánchíd Utcai Iskolában

Vissza a címlapra
Filléres börze lesz immáron 28. alkalommal a Lánchíd Utcai Iskolában

Az Első Kecskeméti Lions Club 2018. december 08 és 09 között immáron 28. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Széchenyi-városrészben elhelyezkedő - Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában a „FILLÉRES Börzéjét", osztrák és német testvér klubok adományainak köszönhetően.

Ezek az adományok a következők: ruhák, lakás-textíliák, műszaki cikkek, lakás felszerelési tárgyak, dísztárgyak, sport felszerelések, bútorok, stb...

Az esemény idén is a - kecskeméti Széchenyi-városrészben elhelyezkedő - Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában a klubtagok aktív közreműködésével, továbbá a Leo-k segítségével, diákok önkéntes részvételével, valamint magyarországi testvér klub-ok aktivitásával és sok-sok barát és ismerős támogatásával, önkéntes munkájával valósulhat meg.

A szombaton kezdődő és még vasárnap is tartó „Filléres börzén" az érdeklődők a kiválasztott holmikért az általuk felajánlott pénzadománnyal járulnak hozzá a Lions célok teljesüléséhez. A rászorulóknak iszont ingyen juttatják el a ruhákat. A börzén megmaradó holmik tovább-adományozásra kerülnek: többek között a Máltai Szeretetszolgálat és több Kecskemét környéki Önkormányzat számára, melyek szintén szétosztják azokat az arra rászoruló családoknak. De jut a megmaradt ruházati termékekből a határon túli rászorulóknak is.

Az összegyűlt pénzadományokból a Lions Klub idén is a szokásos módon jótékonykodik majd: diákok tanulmányait, különböző alapítványokat, valamint cukorbetegeket, vakokat és gyengén-látókat, mozgássérülteket és más rászorulókat támogatnak.

A szervezők szerint azonban a mostani börze sok tekintetben megújul!

Orvos, és egészségügyben dolgozó klubtársak és barátaik ugyanis egészségügyi szűrést is végeznek, melybe vércukor mérés, vérnyomásmérés, életviteli tanácsadást is „szolgáltatnak" majd.