Fiatalkorú örömlány és a futtatója raboltak

Vissza a címlapra
Fiatalkorú örömlány és a futtatója raboltak

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt vádat emelt egy fiatalkorú nő és felnőttkorú „barátja" ellen, akik a szexuális szolgáltatást igénybe vevő sértettet egy dűlőúton fejszenyéllel fenyegetve kirabolták. A felnőtt férfinak a rabláson kívül gyermekprostitúció kihasználása, egyedi azonosító jellel visszaélés, súlyos testi sértés és garázdaság miatt is felelnie kell.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi és 17 éves, fiatalkorúnak számító barátnője a megélhetésüket a fiatalkorú prostitúciós tevékenységéből biztosította. A sértett 2019. október 25-én a 44. számú főút melletti bekötőúton megállapodott a fiatalkorúval, átadta részére a kialkudott 4 ezer forintot és szexuális szolgáltatás érdekében egy fás területre hajtottak. Amikor az együttlétet követően a sértett visszaindult autójával a főút irányába, a lány futtatója egy rendszám nélküli gépkocsival keresztbe állt a dűlőúton, megállásra kényszerítve ezzel a sértettet. A fiatalkorú ekkor megkérdezte a sértettet, hogy fél-e, majd közölte, hogy 10 ezer forintért továbbmehet.

A sértett felhúzta a gépkocsija ablakait és telefonján a 112-es segélyhívót kezdte tárcsázni. Ekkor azonban a futtató egy 75 cm-es fejszenyelet kezében tartva hozzálépett és azzal fenyegette meg, hogy kioltja az életét, szétveri az autóját, ha nem teszi le a telefont. Ezután közölte azt is a sértettel, hogy a fiatalkorú még nem töltötte be a 14. életévét, amit a fiatalkorú is megerősített a sértettnek. A fenyegetés hatására a sértett megszakította a hívást és a követelt 10 ezer forintot átadta a fiatalkorúnak. A férfi vádlott ekkor további 5 ezer forintot követelt, ismét élete kioltásával és az autó összetörésével fenyegetőzve, azonban a sértett e követelésnek már nem tett eleget.

A férfi vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert Kecskeméten, a Kórház utcában 2018. december 27-én szóváltást követően viperával bántalmazott egy férfit. Időközben a helyszínre érkező fivére is beszállt a dulakodásba, így a testvérpár ököllel és viperával támadt a sértettre, aki 8 napon túl gyógyuló lapockatörést, továbbá testszerte repesztett sebeket és zúzódásokat szenvedett.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaeső férfit a fiatalkorú társával együtt elkövetett minősített rablás bűntette mellett gyermekprostitúció kihasználása, egyedi azonosító jellel visszaélés, továbbá a fivérével együtt elkövetett súlyos testi sértés és garázdaság bűntettével is vádolja és a különös, többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi, a szabadlábon lévő fivére és a fiatalkorú ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(grafika: pixabay)