Feljelentették Bodrozsán Alexandrát

Vissza a címlapra
Feljelentették Bodrozsán Alexandrát

Járványügyi szabálysértés miatt újabb momentumos önkormányzati képviselővel összefüggésben fordult a hatósághoz Tényi István. A feljelentéseivel ismertté vált tanár ezúttal Bodrozsán Alexandrát, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselőjét, az újpesti önkormányzat titkos tanácsosát jelentette fel, miután kiderült, a képviselőnő brüsszeli útja után hazatérve a leginkább veszélyeztetett idősekkel ment koszorúzni március 15-én, holott a veszélyhelyzet miatt országszerte elmaradtak az ünnepségek - írta meg a PestiSrácok.

Pár napja megírtuk, hogy arra szólította fel a Fidelitas kecskeméti szervezete Bodrozsán Alexandrát, a Momentum helyi önkormányzati képviselőjét, az újpesti önkormányzat titkos tanácsosát, hogy tisztázza magát. Miután nemrég maga büszkélkedett el azzal, hogy Brüsszelben járt másokkal együtt, ahol az EP potentátjaival is találkoztak volna, de arról tájékoztatták őket, hogy a vizit elmarad a koronavírus-járvány miatt. A csoport tagjai nem estek kétségbe, gondoltak egy nagyot, és ha már járványveszély volt a környéken, elindultak egy kiadós városnézésre.

Kiderült, hogy Bodrozsán - aki a hazatértét követően nem vonult karanténba - időseket, és a Vásárhelyi iskolában gyerekeket is veszélyeztetett a következő napokban. "Nézz otthon sorozatot, olvass, edz otthon, vásárolj online, tanulj idegen nyelvet, rajzolgass, hallgass zenét, kezdj tavaszi nagytakarításba, ültess a kertecskédbe, barkácsolj, társasozzatok, bármi. Kezdj bele valami olyanba, amit eddig mindig tologattál csak...Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!" - írta ezzel szemben a tanácsait a Facebookon. Felhívásának pikantériája, hogy azt március 15-én, azon a napon osztotta meg, amikor a leginkább veszélyeztetett idős emberekkel ment koszorúzni Kecskeméten, miközben a veszélyhelyzet miatt országszerte elmaradtak az ünnepségek.

Tényi István azért fordult most a Kecskeméti Rendőrkapitánysághoz, hogy ők, vagy adott esetben más szerv vizsgálja ki, fennáll-e a járványügyi szabálysértés gyanúja. A keol.hu tippje az, hogy jogilag nem lesz felelősségre vonható, a "kormányváltók" kettős mércéjére azonban sajnos nagyon jó példa ez az eset.