Évindító a kecskeméti természetjáróknál

Vissza a címlapra
Évindító a kecskeméti természetjáróknál

Január 8-án tartotta idei első összejövetelét a megye legnagyobb természetjáró egyesülete, a Kecskeméti ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület.

Az élelmiszeripari dolgozókból 1975-ben alakult egyesület lendülete ma is töretlen. Nyitottá vált, soraiba fogadja a természetet és a túrázást kedvelő és az egyesület alapszabályát elfogadókat óvodástól a nyugdíjasig. Tagjaik között vannak aktív túrázok, de az egyesület munkáját segítők is, akik a természet szeretetét tagságukkal fejezik ki.

Az egyesület tevékenységi körét céljainak, feladatainak megvalósítása érdekében végzett - egészségmegőrző, nevelő, képességfejlesztő, ismeretterjesztő, műemlékvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi, környezetvédelmi, sport - közhasznú tevékenysége jelenti.

Az egyesület immár 25 éve szervezi az egykori alapító elnökéről elnevezett Leskowsky Albert teljesítménytúrákat, karbantartja, gondozza a megye közel 400 kilométeres turistaút hálózatát.

2020. évi rendezvénytervük egy napos túrái között szerepel például a Szekszárdi dombság, a Budai hegység, a Cserhát, és a Börzsöny legszebb útjainak bejárása. Elképzeléseik szerint több napot töltenek majd idén a Bükkben, a Balaton Felvidéken és a Mecsekben is.

Az idén 45 éves civil szervezet eddigi tevékenységét 2020. április 4-én a Nyíri erdőbe szervezett ünnepi egyesületi napon tekintik majd át.

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése