Európa Ifjúsági Fővárosa lesz Kecskemét 2020. június 30. és július 5. között

Vissza a címlapra
Európa Ifjúsági Fővárosa lesz Kecskemét 2020. június 30. és július 5. között

Mint korábban megírtuk, a 2019. augusztus 22-i rendkívüli városi közgyűlésen aláírták a 2020-ban Kecskeméten tartandó, 54. Nemzetközi Gyermek Játékokról (ICG) szóló rendezői megállapodást. Erre az alkalomra Kecskemétre érkezett a szervezet vezetése is, akik előtte megtekintették a játékok tervezett helyszíneit.

A Játékok (ICG International Children' s Games) jövőre minden bizonnyal a korosztály legnagyobb nemzetközi sporteseménye lesz Magyarországon. Az előzetes felmérések szerint ugyanis a kecskeméti programon a világ 40 országából mintegy 1500 gyermek vesz majd részt, akiket szülők és edzők kísérnek. Kilenc sportágban mérik össze tudásukat, képességeiket: atlétika, úszás, tenisz, asztalitenisz, judo, labdarúgás, kézilabda, 3x3 kosárlabda, strandröplabda.

Az ICG fő célkitűzései olyan egyetemes értékeket fogalmaznak meg, amelyeket Kecskemét városvezetése teljes mértékben magáénak érez:

• a sportok népszerűsítése,

• a különböző nemzetiségből, kultúrából és kontinensről érkező gyermekek közötti barátság és megértés elősegítése,

• a béke hirdetése,

• az olimpiai mozgalom eszméjének erősítése.

A nagyszabású kecskeméti rendezvény országos szinten is egyedülálló lesz. A sportesemények megkoronázására szervezett látványos nyitó és a záró gála fényét neves sportemberek, művészek részvételével kívánja Kecskemét városvezetése megadni. Ráadásul a Nemzetközi Gyermekjátékokkal egyidőben zajlik majd Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó is. Így Kecskemét gyakorlatilag erre az időszakra Európa Ifjúsági Fővárosává válik majd.