Értékekkel, izgalmas kalandokkal zsúfolt idén is a Múzeumok Éjszakája Kecskemét

Vissza a címlapra
Értékekkel, izgalmas kalandokkal zsúfolt idén is a Múzeumok Éjszakája Kecskemét

A leggazdagabb kulturális éjszaka rajongói már előző évben megjelölik naptárukban a Szent Ivánhoz legközelebbi szombatot. Jól teszik, hiszen ki nem hagyható programok, meglepetések és pezsgő élet várja ezúttal is a Kecskemétet választó vendégeket.

A hívó szó és gondolat az értékőrzés. A múzeumok, közgyűjtemények egész évben értékeikkel és értékőrzőikkel gondoskodnak a kincseik bemutatásáról és megőrzéséről, de ez az este rendkívül vonzó közönségprogramokat kínál.

A 11 kecskeméti közgyűjtemény mellé még 30 helyszín csatlakozott. A szerteágazó kínálatban rendhagyó művészeti kiállítások, élő tárlatvezetések, ismeretterjesztő előadások, aktivitások sorakoznak.

A Múzeumok Éjszakája Kecskemét elválaszthatatlan részévé vált a régi különleges Ikarusz buszok csatasorba állása. Három körjárat tucatnyi járművével minden korosztály számára kalandos, nosztalgikus utazásra csábít a helyszínek között.

A választás ebben az évben sem könnyű, hogy hová induljon a nézelődő. A reformáció és a Kodály év természetesen megjelenik a kínálatban. Örök klasszikusok és kortársak, rejtvények, hangversenyek, gasztronómia és kézművesség megszámlálhatatlan találkozási pontot kínál az érdeklődőknek.

IDE kattintva minNyomtatott műsorfüzet, weblap, facebook oldal, okostelefon alkalmazás segíti a tájékozódást a kecskeméti kulturzsongásban.

IDE kattintva minden programot megtalál!

ITT pedig az esemény facebook oldalát tekintheti meg!