Érseki ifjúsági szentmise Kecskeméten

Vissza a címlapra
Érseki ifjúsági szentmise Kecskeméten

A kecskeméti katolikus iskolák közös ifjúsági szentmiséjén vettek részt a Nagytemplomban 2017. szeptember 24-én, délután. A szertartáson a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai, és a gyermekek szülei vettek részt. Idén - Szentírás Vasárnapja lévén - a Biblia, továbbá a szeptember 24-ikén ünnepelt Szent Gellért püspök tisztelete volt Bábel Balázs érsek atya prédikációjának fókuszában.

A szentmise keretében megemlékeztek a piarista jubileumi esztendőről: 400 éve hagyta ugyanis jóvá a piarista szerzetesrendet V. Pál pápa, továbbá 250 éve avatták szentté a piarista rend és iskolák alapítóját Kalazanci Józsefet. Továbbá köszöntötték a Nagytemplom új plébánosát, Finta József helynök atyát és az egy esztendeje beiktatott Görbe László piarista plébánost.

A misén a Piarista Általános Iskola ministráns szakkörösei adták az asszisztenciát, amit Bogár-Szabó Ádám és Nagy Attila SchP tanítottak be a számukra. Az olvasói szolgálatot a Szent Imre Iskola diákjai, a kántori teendőket Fehérvári Gábor látta el.

Képgaléria ITT!

(szöveg: Nagy Attila SchP / fotó: Bogár-Szabó Ádám)