Erdei piknik hangulat a KEFAG Zrt. standján az OMÉK-on

Vissza a címlapra
Erdei piknik hangulat a KEFAG Zrt. standján az OMÉK-on

A magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves tevékenysége történelmi teljesítmény - mondta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján. A kiállításon a kecskeméti székhelyű KEFAG Zrt. is jelen van, és igazi erdei piknik hangulattal várják a látogatókat az A pavilon 302/B standján.

Szakértőknek szóló előadásokkal és konferenciákkal nyílt meg az OMÉK nulladik napján a szakmai nap, ahol a mezőgazdaságban és élelmiszertermelésben tevékenykedő szereplők egymással is tárgyalhattak. Szerdától viszont már a nagyközönséget is fogadják.

* Varga Norbert láncfűrészes fafaragó az általa farönkből kifaragott traktoron a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szakmai napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2017. szeptember 19-én. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az OMÉK keretein belül idén hangsúlyosan megjelenik az erdőgazdálkodás is. Az állami erdőgazdaságok szakmai tevékenységüket a 150 négyzetméteren mutatják be - a Hungexpo A pavilon 302/B standján - erdőt idéző környezetben, ahol a látogatók turistaházzal, tűzrakó hellyel, magaslessel találkozhatnak, és raklapokból ácsolt bútorokon pihenhetnek meg, Megismerkedhetnek az erdei turizmust szolgáló közjóléti létesítményekkel, köztük a kilátókkal, az erdei vasutakkal, valamint az erdei iskolákkal és az erdei szálláshelyekkel. Bemutatásra kerülnek az erdei delikátesz termékei, mint a vadhús és egyéb erdei melléktermékek (gyümölcslé, méz, medvehagymás termékek, szarvasgomba, lekvárok, stb...)

A Kincsem Parkban megjelennek az iskolásoknak, családoknak és a nagyközönségnek szóló ERDŐVARÁZS Családi Nap programjai is. Itt tizennégy téma köré csoportosítva lehet játékosan megismerkedni a magyar erdők értékeivel és az erdőket kezelő állami erdészetek mindennapi munkájával. Az ERDŐVARÁZS programjai tükrözik a magyar erdők gazdagságát. Megismerkedhetünk a faanyag hasznosításának módjaival, az erdőben végezhető munkákkal, az erdő ehető kincseivel vagy éppen az erdőben lakó állatokkal. Természetesen nem hiányozhatnak a kisvasutak, az erdei iskolák és a bakancsos turizmus sem, aminek újraéledő formájaként bemutatkozik a kormányzati támogatással újrainduló vándortábor mozgalom is.

Galéria (31 kép)

Összes kép letöltése