Erasmus+ iskolai partnerségi projektet nyert a Rákóczi iskola

Vissza a címlapra
Erasmus+ iskolai partnerségi projektet nyert a Rákóczi iskola

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egy kétéves Erasmus+ iskolai partnerségi projekt magyar nyertese. A projektben öt európai partneriskolával dolgoznak majd együtt.

A partneriskoláik:

- Colegio Aderan I (Spanyolország - Cabezaa Rubias),

- Melaskoli, (Izland, Reykjavik)

- Staerskolen (Dánia - Galten),

- Rovastinkankaan koulu (Finnország - Orivesi),

- Agios Antonios Primary School (Ciprus - Nicosia).

Az elnyert támogatás összege: 28.035 euró. A két év alatt rákóczis tanárok és tanulók utaznak majd a partneriskolákba, ahol majd tanórákat látogatnak, megbeszélik és értékelik a projekt aktuális eredményeit, közös szabadidős programokon, kirándulásokon találkoznak a tanárok és a diákok egymással. A látogatások közötti időszakban interneten tartják a kapcsolatot és beszámolnak a projekthez kapcsolódó iskolai programokról.

A projekt kiemelt célja egyrészt megemlékezni az Európai Kulturális Örökség Emlékévéről, valamint felvenni a küzdelmet az iskolai megfélemlítés ellen.

A projektben résztvevő diákok többek között megtervezik a projekt logóját, bővítik ismereteiket a partneriskolák országainak kultúrájával kapcsolatban, prezentációkat készítenek, az iskolai megfélemlítés ellen szituációs gyakorlatokat, közösségformáló játékokat tanulnak egymástól A tanárok innovatív tanulási-tanítási módszereket, feladatokat összefoglaló gyakorlatokat tartalmazó kézikönyvet fognak összeállítani.

A projekt során Dániában, Izlandon és Cipruson lesz tanári mobilitás, Magyarországon, Finnországban és Spanyolországban pedig tanulási/tanítási/képzési tevékenységeken vesznek részt a diákok.

A projektről bővebben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapján, valamint a projekt idegen nyelvű honlapján (www.togetherstrongandsafe.com) találhatók hírek.