Energetikai korszerűsítés a Kunbajai Aranyfürt Óvoda és Bölcsőde épületében

Vissza a címlapra
Energetikai korszerűsítés a Kunbajai Aranyfürt Óvoda és Bölcsőde épületében

Kunbaja Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15-BK1 - Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. Az 50.536.213 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében az Aranyfürt Óvoda energetikai fejlesztése valósult meg.

A kunbajai Aranyfürt Óvoda és Bölcsőde 2,5-7 éves korig 45 gyermeket, 18 hónapos kortól 2,5 éves korig 7 gyermeket tud fogadni. Az 1924-ben épült óvoda azonban nagymértékben elavult volt már, főképp annak homlokzati nyílászárói. Komolyabb, átfogó homlokzati felújítás az 1970-es évek óta nem történt.

Amikor lehetőség nyílt pályázni önkormányzati épületek energetikai felújítására, a település vezetése számára egyértelmű volt, hogy ennek az épületnek a korszerűsítésére nyújtanak be támogatási kérelmet. Ez az intézmény rendelkezett ugyanis a legrosszabb hőtechnikai paraméterekkel és terhelte a legnagyobb fűtési költséget a fenntartó önkormányzatra.

A korszerűsítés során elsődlegesen az épület hőmegtartó képességét javították. E célból nyílászáró csere, födém- és homlokzati szigetelés lett felhelyezve. A fűtési rendszer is korszerűsödött, miután a régi helyett egy biomassza kazánt üzemeltek be.

A fejlesztésnek köszönhetően a projektarányos akadálymentesítés is biztosítva lett.

További információ: www.kunbaja.hu

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése