Emlékverseny Messzi István olimpiai ezüstérmes tiszteletére

Vissza a címlapra
Emlékverseny Messzi István olimpiai ezüstérmes tiszteletére

Hétvégén rendezik meg tizenkilencedik alkalommal a Messzi István Emlékversenyt és emlékeznek az olimpiai ezüstérmes sportolóra a súlyemelők.

Bálint Csaba a kecskemétiek edzője számol be az előkészületekről és a várakozásokról:

- A hazai versenynaptárban mindig kiemelkedő szerepe van a Messzi István Emlékversenynek, hisz a korosztályos válogatottaknak felkészülésének fontos állomása. A mostani versenyre 106 nevezés érkezett, de a verseny zavartalan és megfelelő színvonalú lebonyolítása érdekében 86 főre maximáltuk az indulók létszámát. Verseny különlegessége, hogy a spanyol válogatott is elfogadta meghívásunkat és hat fővel részt vesznek az eseményen. Kecskeméti TE kilenc fővel képviseli a hazai színeket: Árva Cintia, Pethő Melinda, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Magda Attila, Nagy Noel, Kmegy Máté, Török Péter és Tölli László.

Árva Cintiának és Kmegy Máténak a helyezések mellett kiemelten fontos a sikeres szereplés, hisz a szeptemberi felnőtt világbajnokságra ezen eredmények alapján kerül kijelölésre az utazó csapat.

A versenyt 12.00 órakor Bogasov István Kecskemét Megyei Jogú Város Sportmunkacsoport vezetője nyitja meg és köszönti a résztvevőket, nézőket. A versenyek 9.30-tól kezdődnek, az utolsó verseny résztvevői 19.00 órakor lépnek dobogóra.

Háttér:

Messzi István sportpályafutása során végig Kecskemét sportolója volt, nem engedett a csábító ajánlatoknak.

1984-ben lett a felnőtt válogatott tagja, ebben az évben az olimpiát helyettesítő Jóakarat versenyen 75kg-os súlycsoportban bronzérmes lett.

Sportpályafutásának csúcsa a Szöuli Olimpia (1988) volt. 82,5 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett 370kg-os (170kg;200 kg) teljesítménnyel.

Messzi Pistára jellemző volt, hogy mindig tudott mosolyogni! Legendás volt a mosolya!