Embercsempészt fogtak el Soltnál

Vissza a címlapra
Embercsempészt fogtak el Soltnál

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2021. október 9-én 16 órakor az 52-es számú főút 55. kilométerében megállítottak egy román honosságú kisteherautót, amit egy 31 éves román férfi vezetett. A rendőrök a járműben még nyolc külföldi férfit találtak, akik valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kelebiánál tartóztatták fel a 12 külföldit

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 9-én 16 órakor 12 külföldit tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén. A magukat szír és afgán állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.