Embercsempész az M5-ös autópályán, határsértők Katymár térségében

Vissza a címlapra
Embercsempész az M5-ös autópályán, határsértők Katymár térségében

A Készenléti Rendőrség járőrének jelzése alapján a rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán 2021. szeptember 12-én 15 óra 25 perckor.

A kisteherautót egy ukrán férfi vezette, rajta kívül a járműben 6 - magukat pakisztáni, bangladesi, valamint indiai állampolgárnak valló - személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Határsértők Katymár térségében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 12-én 15 óra 15 perckor Katymár közigazgatási területén 10 külföldit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.