Elváltak, de együtt éltek, és meg akarta erőszakolni a nőt a férfi

Vissza a címlapra
Elváltak, de együtt éltek, és meg akarta erőszakolni a nőt a férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 64 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2018 áprilisától a vele közös házban élő volt feleségét rendszeresen bántalmazta és szidalmazta, betört az asszony lakrészébe, a közös berendezési tárgyakat rongálta, valamint többször közösülésre akarta kényszeríteni a sértettet. (Fotó: pixabay)

A vádlott és felesége házassága a férfi italozó életmódja és agresszív, dühöngő magatartása miatt megromlott, így 2018 áprilisában el is váltak. A lakóházukat ezután is közösen használták úgy, hogy a sértett és a vádlott külön szobában lakott, viszont a konyhát, a fürdőszobát, valamint a folyosót mindketten használták.

A vádlott a házasság felbontása után is rendszeresen italozott és részegen a volt házastársát szidalmazta, veszekedett vele. A vádlott - mivel a válásért az asszonyt okolta - bosszúból a sértett lakrészének ajtaját többször betörte, oda bejárt és a holmiját elvette, a közösen használt lakótérben pedig a berendezési tárgyakat rongálta, összetörte, levizelte. 2019 közepétől kezdve a vádlott a veszekedések során a sértett karját rángatta, kezét szorongatta, illetve az asszonyt megrúgta, miközben trágár szavakkal fenyegette. A bántalmazások miatt a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a kapcsolat megromlása és a válás ellenére többször közösülni is akart a volt feleségével, de a sértett ezt visszautasította. Az agresszív férfi azonban ebbe nem nyugodott bele, engedély nélkül, éjszakánként bement a sértett lakrészébe, bebújt az ágya alá, fogdosta a volt feleségét, az utcán kiabálva üldözte. A sértett segélykérésére többször a nagykorú gyermekek fékezték meg a vádlottat.

2019. augusztus 30-án a vádlott a konyhában erőszakoskodott a sértettel, hátulról átkarolta, fogdosta, a menekülni próbáló sértettet pedig lefogta és azzal fenyegette, hogy baltával megöli. Az asszonynál ekkor telt be a pohár: a volt férjének a megbüntetését kérve értesítette a rendőrséget, akik őrizetbe vették a vádlottat.

A letartóztatásban lévő férfit a járási ügyészség szexuális kényszerítés bűntettén kívül kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.