Elrajtolt a megyei Prima díj közönségszavazása a neten

Vissza a címlapra
Elrajtolt a megyei Prima díj közönségszavazása a neten

10 példakép, 10 értékes életút és 10 példamutató munkásság - megvan az idei év megyei Prima díj jelöltjeinek névsora. A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége nyilvánosságra hozta annak a 10 kategória-győztesnek a nevét, akiket a közösség az idén a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport valamely területén végzett tevékenységükért kifejezetten példaértékűnek ítélt meg. (A lenti fotón: A 2017. évi Megyei Prima Gála házigazdája és vendégei - balról jobbra): Weninger Richárd, Demján Sándor, Demján Sándorné és Dr. Zombor Gábor)

A szeptember óta folyamatosan zajló jelölések során beérkező több száz javaslat közül került kiválasztásra a meghirdetett 10 kategória 1-1 nyertese. Ők már valamennyien győztesek, hiszen a szakterületükön az idei évben a közösség az ő munkájukat és tevékenységüket tekintette kiemelkedőnek és példaértékűnek. Közülük fog kikerülni a 2018. évi 3 megyei Prima díjas és a nagyközönség által online szavazás útján kiválasztott közönségdíjas.

Íme, a 10 kategóriában győzelmet aratott személyek névsora:

1. Magyar irodalom: LEZSÁK SÁNDOR - költő, drámaíró (Lakitelek)

2. Magyar színház- és filmművészet: DANYI JUDIT - színművész (Kecskemét)

3. Magyar képzőművészet: IFJ. KUNHEGYESI FERENC - festőművész (Kiskőrös)

4. Magyar tudomány: N. KOVÁCS ZITA - művészettörténész, főmuzeológus (Baja)

5. Magyar oktatás és köznevelés: KISS RÓBERT - középiskolai mestertanár (Kecskemét)

6. Magyar építészet és építőművészet: BORBÉLY LAJOS - építész (Kecskemét)

7. Magyar sajtó: BALOGH ANDREA JOHANNA: egészségügyi szakújságíró és menedzser, kommunikációs szakértő (Kecskemét)

8. Magyar sport: CSONTOS PIROSKA (PIRÓ) - atléta, paralimpikon (Kiskunfélegyháza)

9. Magyar népművészet és közművelődés: ZSIGÓNÉ KATI - népi iparművész (Kecskemét)

10. Magyar zeneművészet: GERHÁT LÁSZLÓ - zongoraművész, karmester (Kecskemét)

A VOSZ megyei elnöksége nagy szerepet szán a széles nagyközönségnek azáltal, hogy a www.primadij.hu internetes oldalon közönségszavazást indít el, melynek célja, hogy kiderüljön, ki a 10 kategória-győztes közül a közönség kedvence. A mintegy 3 héten át tartó szavazás mától veszi kezdetét. A fent említett weboldalon megtalálható a 10 kategória-győztes neve és munkásságának bemutatása, hogy ezzel is megkönnyítsék a szavazók dolgát. Szavazni akár naponta is lehet, hiszen, ha biztosra akarunk menni, hogy kedvencünket valóban célba juttatjuk, akkor a szavazás időtartama alatt minden nap leadhatjuk rá egyszer a voksunkat.

A tét nem kevesebb, mint fél millió forint, amely összeget a közönségszavazás nyertese a novemberben megrendezésre kerülő nagyszabású megyei Prima díjátadó gála keretein belül vehet majd át. Ugyancsak ekkor kerül átadásra a fenti győztesek közül 3 személynek a 3 megyei Prima díj is, amelyek mellé a magas erkölcsi elismerésen túl 1-1 millió forintnyi pénzjutalom is jár.