Elkezdődött a Mercedes-Benz és a GAMF közös mérnökversenye

Vissza a címlapra
Elkezdődött a Mercedes-Benz és a GAMF közös mérnökversenye

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött 2019. március 25-én, hétfőn a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara által szervezett mérnökverseny. A második alkalommal megrendezett verseny célja, hogy a mérnök hallgatók gyakorlati megoldásokat dolgozzanak ki a Mercedes gyár mérnökei által biztosított műszaki kihívásokra. A hallgatók bizonyíthatják, hogy csapatban is képesek dolgozni és az eddig megszerzett tudásukat a gyakorlatban is fel tudják használni.

A megnyitón köszöntőt mondott az Egyetem kancellárja, Finta Zita és Kovács Tamás, a Mercedes-Benz gyár műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Mint elhangzott, a versenyre 9 csapatba szerveződőött felsőbb éves mérnökhallgatók jelentkeztek. A műszaki kihívások mindegyike a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki, tervezési és programozási feladat. A csapatokat a verseny folyamán a megadott projektekhez hozzárendelt gyári mentor és a GAMF alapszakokhoz illeszkedően kijelölt felkészítő tanárai fogják segíteni.

A verseny alatt a hallgatók tartalmas gyárlátogatáson is részt vesznek majd. A verseny végén pedig a hallgatóknak egy prezentációban összefoglalva kell bemutatniuk a megoldásukat a mentoraik és egy olyan szakmai zsűri előtt, mely a GAMF oktatóiból és a Mercedes vezetőiből áll majd össze.

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése