Elindultak a refisek kerékpárral Aradra

Vissza a címlapra
Elindultak a refisek kerékpárral Aradra

2021. szeptember 20-án, hétfőn reggel elindult Aradra a Kecskeméti Református Gimnázium elől a kerékpáros csapat. A hagyományos túra ebben az évben a vírusjárvány miatt rendhagyó módon eltér a korábbiaktól, és október helyett szeptemberben rendezik meg.

Az előzmények: 1998-ban látták vendégül a Puskás Technikum küldöttségét, és akkor fogalmazódott meg, hogy a következő évben a Kecskeméti Református Gimnázium is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. 1999. október 3-án szálltak nyeregbe először a kecskeméti gimnázium diákjai. Azóta pedig már 273 refis diák járta meg a Kecskemét - Tiszaalpár - Csongrád - Szentes - Hódmezővásárhely - Mezőhegyes - Battonya - Arad távot kerékpárral, és rótta le kegyeletét az aradi hősök előtt.

Sajnos 2020-ban a járványhelyzet nem engedte a kerékpártúra megszervezését. Ezért idén „csak" a 22. túra indul. A hétfőn reggel elindultakkal viszont már 287 fős lett a képzeletbeli aradi kerékpáros család.

A túra idén abban is eltér a korábbiaktól, hogy október helyett szeptemberben rendezték meg. A református gimnazisták és a kísérő tanárok a jelenlegi járványügyi szabályok betartása mellett kerékpározzák végig a Kecskemét - Arad távot és tartják majd meg a saját megemlékezésüket az aradi Vesztőhelyen és a Szabadság-szobornál. Október 6-án pedig lélekben lesznek együtt az aradi magyarsággal.

A hétfő reggeli búcsúztató ünnepségen Varga Nándor lelkész tartotta meg az Áhítatot, majd Szenes Mártonné, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatónője köszöntötte a kerékpárosokat. Az ünnepség végén elénekelték a Szózatot, és rövid technikai szünet után kézfogással, illetve tapssal búcsúztatták az Aradra induló kerékpárosokat.

Galéria (66 kép)

Összes kép letöltése