Életet menthet a felesleges üveg

Vissza a címlapra
Életet menthet a felesleges üveg

Életmentő Üveg címmel a DTkH Nonprofit Kft., Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával és segítő közreműködésével idén szeptemberben üveggyűjtő kampányt szervez Kecskeméten.

A kampány során a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a háztartásokban keletkező csomagolóanyagok, kiváltképp az üveghulladék szelektíven történő visszagyűjtésének és hasznosításának fontosságára. A társadalmi szerepvállalás a cég számára profiljából adódóan kiemelt jelentőséggel bír.

A cél, hogy a kampány keretében legalább 700 tonna üveghulladék gyűljön össze a városban. A lakosok a háztartásukban felgyülemlett üvegektől megszabadulhatnak, egyúttal támogatják a szelektív hulladék újrahasznosítását.

A DTkH Nonprofit Kft. kezdeményezésének fő támogatói között említhetjük dr. Nagy Andrást, a Kecskeméti Megyei Kórház kardiológus főorvosát (Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumi tagja), aki szakmai tudásával is segíti az Életmentő Üveg kampányt. Az akció keretében a DTkH Nonprofit Kft. 3 db POWERHEART G5 félautomata defibrillátort adományoz, amelyeket kecskeméti közintézményekben helyeznek majd el.

A gyűjtésben résztvevők tehát amellett, hogy megszabadulhatnak az összegyűlt üveghulladéktól, egy életmentő cél megvalósításának is részesei lehetnek.

Ami Önnek hulladék, az másnak életet menthet!

Az üveggyűjtés szeptember 17-e és 27-e között lesz Kecskeméten, az alábbi 10 db ideiglenesen kijelölt gyűjtőponton:

• Szabadság tér - Koháry István krt. felőli sarka

• Hunyadiváros: Köztemető parkolója (Béke fasor 71/A)

• Műkertváros: Gizella tér

• Máriaváros: Mercedes-Benz Sport Akadémia parkolója - (Olimpia u.)

• Hetényegyháza: Művelődési ház előtt - (Posta u.)

• Széchenyiváros: Benkó Zoltán Szabadidőközpont bejárata mellett - (Nyíri út)

• Széchenyiváros: Univer Abc parkolója - (Aradi vértanúk tere)

• Széchenyiváros: Spar parkoló - (Március 15. u.)

• Belváros: Rendőrség mellett - (Batthyány u. felől)

• Villanegyed-Széchenyiváros: református temető - (Szent Imre u.)

A kampányban résztvevő kecskemétiek nem csak egy szelektív hulladékgyűjtésben vesznek részt egy jó cél érdekében, de értékes nyeremények is várnak rájuk. Ehhez elég elvinnie a nem használt üvegeit a 10 gyűjtőpont egyikére és játszani a Dobj egy selfiet nyereményjátékban. A feladat csupán annyi, hogy amikor bedobja az üvegeket a gyűjtőedényekbe, készítsen egy selfiet, majd töltse fel weboldalunkra! Eredményhirdetés és nyereményjáték sorsolás a kampány záró rendezvényen 2019. október 4-én 10.00 órakor a Piaccsarnokban (Budai u. 2/a)! További részleteket a játék szabályzatáról a www.dtkh.hu oldalon olvashat!