Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Bács-Kiskun megyében

TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 pályázati azonosítószámmal, 2016. július 1-jével megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés" című projektjének megvalósítása. A program keretében elérhető 2,5 milliárd forintos forrás segítségével 5 éves ciklusban képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, melyek a megye munkaerő-piacának bővítését és a foglalkoztatási szint növelését célozzák.

A legutóbb megtartott paktumszervezeti ülésen elsőként a projekt aktuális helyzetének ismertetésére került sor, majd bemutatkozott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Irányító Csoport ülésén az alábbi támogatásokról született döntés:

1. bértámogatás nyújtása;

2. munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség-támogatás nyújtása;

3. a munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazás támogatása;

4. mobilitás támogatása (lakásbérleti hozzájárulás és a heti ingázás kezdeti nehézségeit megkönnyítő, ideiglenes támogatás).

A célcsoport elhelyezkedését segítő támogatásban - Kecskemét, Fülöpháza, Jakabszállás, Kunszállás, és Városföld kivételével - a Bács-Kiskun megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetűek és inaktívak, valamint a közfoglalkoztatottak részesülhetnek. A kérelmek benyújtásának kezdő időpontjáról sajtóközleményt jelentetünk meg.

Ezen felül az Irányító Csoport a következő képzések indításáról is döntött:

- Kiskunmajsán: építő- és anyagmozgatógép kezelő

- Kalocsán: csontozó

- Kecskeméten: szociális gondozó és ápoló

A képzések indítási dátumáról, valamint a bértámogatásokról érdeklődni a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet.

További információ: www.bacskiskunfoglalkoztatas.hu