Együttműködés a helyben foglalkoztatásért

Vissza a címlapra
Együttműködés a helyben foglalkoztatásért

2021. június 30-ával befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei - a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. - „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés" című, 1.637.080.050 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektje.

A TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések" című pályázati felhívás keretében megvalósult projekt elsődleges célja a megyében egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése volt.

Az elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezetésével létrejövő és az egész megyére kiterjedő foglalkoztatási partnerség hozzájusson azon forrásokhoz, melyek segítségével - kialakított stratégiája mentén - képzési és foglalkoztatási programjait megvalósíthatta.

A projekt megvalósítása során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat biztosította a megyei szintű koordinációt, előkészítette, segítette a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ösztönözte a helyi termékek tudatos fogyasztását és vásárlását.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által bér- és bérköltség támogatások enyhítettek a munkaadók terhein, a vállalkozóvá válási támogatás pedig az önmegvalósítás kezdő lépéseihez nyújtott segítséget. A támogatással a munkaerő-piaci programba 2021. június 30. napjáig mindösszesen 1122 ügyfél került bevonásra, a projekt keretében, illetve a program hatására - akiknél a foglalkoztatás időtartama eléri a hat hónapos időtartamot - összesen 770 fő helyezkedett el, továbbá az álláshoz jutók közül a programból való kilépést követő 180. napon 683 fő volt foglalkoztatásban.