Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola

Vissza a címlapra
Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola

Mérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációs folyamata.  Április 19-én, kedden délután Kecskeméten együtt ülésezett a két intézmény szenátusa, hogy megvitassa az új egyetem intézményfejlesztési tervét. 

Közismert, hogy a „Fokozatváltás a felsőoktatásban" felsőokta-tási stratégia jegyében az országgyűlés 2015. december 1-jén módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényt, amelynek értelmében 2016. július 1-jétől a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával egy új egyetem jön létre.

Az integrációt előkészítő folyamatban - hosszas egyeztetéseket követően - mérföldkő a két főiskola közös intézményfejlesztési tervének megtárgyalása és elfogadása, amelyre a két intézmény szenátusainak első együttes ülésén került sor április 19-én 15 órakor a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán.

Az ülésre meghívást kaptak a két megye és város vezetői, a kor-mánymegbízottak és az országgyűlési képviselők is. Az ülés nem volt nyilvános, de az esemény jelentőségére való tekintettel a sajtó munkatársai a szenátusi ülés elején készíthettek fotókat és videofelvételeket.

A részletes tájékoztatást az elfogadott intézményfejlesztési terv főbb pontjairól később adják majd ki a tárgyalófelek.