Egy hónap alatt több mint 24 millióan látták a KecskemétRocks-ról készült kisfilmeket világszerte

Vissza a címlapra
Egy hónap alatt több mint 24 millióan látták a KecskemétRocks-ról készült kisfilmeket világszerte

Október elején mutatták be a Kecskemétrocks2019 videoklipjeit, de már 24 millióan nézték meg világszerte a rendezvényről készült négy kisfilmet. A Cityrocks Hungary által szervezett kecskeméti koncerten 12 dalt játszott el az 500 fős óriászenekar, amelyben a legfiatalabb zenész 6, a legidősebb 67 éves volt. A dalok közül négyről (Depeche Mode - Personal Jesus, Metallica - Enter Sandman, Bikini - Végleg elmegyek, Queen-Joan Jett-LGT medley) készült videoklip.

„Természetesen nagyon örülünk a videók sikerének, nézettségének. De sokkal inkább büszkék vagyunk arra az ötszáz zenészre, akik végigcsinálták a válogatás procedúráját, megtanulták a számokat, majd pedig a kétórás esőszünet után is teljes odaadással játszották el a dalokat a több ezer nézőnek. Óriási élmény volt számunkra azt a hatalmas „boldogságrezgést" átélni velük a helyszínen, amit a filmjeinkben nem is tudtuk visszaadni, mert az lehetetlen" - mondta Révész Zsolt, a Cityrocks Hungary kommunikációs vezetője.

Miután a videók felkerültek a Cityrocks közösségi oldalaira, több, világszerte népszerű tartalommegosztó is átvette azokat. (Music Life, Kings & Queens of Rock & Metal, Heavy, Metal Universe, Depeche Mode Sk. ) A Euronews, az RTL KLUB és az MTVA híradásainak köszönhetően pedig 6 milliónál többen látták Európában a koncertről készült tudósításokat.

„Nincs sok időnk a sikert kiélvezni, mert már a 2020-as Cityrocks-ot szervezzük. Persze nagyon örülünk a világ minden tájáról érkező, napi több száz üzenetnek és kérdéseknek, de már válaszolni sem tudunk mindegyikre. Szeretnénk, ha kezdeményezésünk - amely az élőzene fontosságáról, a kezdő zenészek segítéséről és persze a közönség szórakoztatásáról szól - minél több magyar nagyvárosba eljusson, hisz akkor a már 500 fős nagyzenekarunkhoz az ott élők is csatlakozhatnak majd. Számunkra az élő koncert varázsa a legfontosabb, és azt szeretnénk, ha azt az energiabombát, amit a több száz zenész tud adni, minél többen testközelből is átélhetnék" - mondta Gajda Ferenc a Cityrocks Hungary főszervezője.

A szervezők decemberben teszik majd közzé Magyarország legnagyobb rockzenekarának 2020-as koncerthelyszínét és időpontját.