Egy héttel hamarabb visszakapták az autósok az utat és a parkolókat

Vissza a címlapra
Egy héttel hamarabb visszakapták  az autósok az utat és a parkolókat

A tervezett három hét helyett két hét alatt befejeződtek a TERMOSTAR Füstmentes Belvárosért Fejlesztési Programhoz kapcsolódó munkálatok a kiskörút Hornyik János utcai szakaszán. Az autósok július 19-én reggel birtokba vehették az érintett sávot és az ott lévő parkolókat. (Fotó: Google Earth)

A távhőszolgáltató 2018 őszén megkezdett fejlesztési programja a Kecskeméti Református Internátus és Konviktus távhőre csatlakozásával folytatódott. A több mint 1400 fő étkezését biztosító konviktus, valamint a 140 tanulónak kollégiumi ellátást biztosító internátus gázkazánja a távhőre kapcsolódásnak köszönhetően használaton kívül került. Így a következő fűtési időszakban kevesebb kémény fog füstölni a belvárosban.

- Annak érdekében, hogy a rendszerbővítés a lehető legkevésbé érintse a közlekedést, a júliusi szabadságolásokra időzítettük a munkát, amikor a legkisebb a városban a forgalom - mondta Pásztor András, a TERMOSTAR Kft. hőszolgáltatási üzemvezetője. - Ezzel együtt igyekeztünk mindent megtenni, hogy minél hamarabb visszaadhassuk az érintett útszakaszt, illetve a parkolókat az autósoknak, és helyreállhasson a megszokott forgalmi rend.

Pásztor András hozzátette: bár a bontás csak részleges volt, az érintett külső sáv hamarosan a teljes felületén új aszfaltréteget kap. Az egy napot igénybe vevő munkára várhatóan a nyár végén kerül sor, összehangoltan a távhőszolgáltató általvégzett, egyéb munkákkal. Az elmúlt években ugyanis jelentősen megnőtt az igény a klímatudatos távhő iránt, ami a város más részein is szükségessé teszi a rendszer bővítését.

- Egyre többen tekintik vonzó alternatívának a klímatudatos távhőt, amikor új ingatlan tervezése vagy kazáncsere miatt át kell gondolni egy épület fűtési rendszerét. Hiszen a környezettudatosságon kívül a gazdaságossági, a műszaki és kényelmi szempontok is a távhő mellett szólnak - emelte ki Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója. - A fejlesztéseink során prioritásként kezeljük a lakosság és a vállalkozások, intézmények oldaláról jelentkező igényeket. Köszönjük mindenkinek a türelmét, amivel hozzájárul a munkálatok gyors lezajlásához, ahogy ezt a kiskörúton az elmúlt napokban is megtapasztalhattuk. Augusztus közepén a Mercedes Kosárlabda Akadémia mellett, majd ezt követően a Széchenyivárosban, a Bajza utcában kezdődnek rendszerbővítéssel kapcsolatos munkálatok. Természetesen ott is mindent megteszünk, hogy a lehető legkisebb mértékben érintse a munka a közlekedést, és minél hamarabb megvalósuljanak a tervek.