Egy este ötször ment lopni

Vissza a címlapra
Egy este ötször ment lopni

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt távmeghallgatás útján bíróság elé állította azt a férfit, aki Szabadszálláson egy este alatt öt idős ember házába is bement, hogy lopjon. (Fotó: pixabay)

A szabadszállási férfi 2020. február 29-én késő este első áldozata udvarára a kerítésen átmászva jutott be. Ott egy fém kerti székkel be akarta törni a ház ablakát, de a bent tartózkodó idős asszony tetten érte, ezért a tolvaj elmenekült és nem sikerült elvinnie semmit.

Következő három áldozata házába - egyedül élő idős sértettekhez - szintén a kerítésen át, majd a nyitott ablakon bemászva jutott be. A lakásban értékek után kutató tolvajt az idős asszonyok mindhárom esetben megzavarták, ezért csak egyiküktől vitt el egy 500 forint értékű szövet szatyrot. Aznap esti utolsó akciója során egy társasház nyitott udvaráról egy 65 ezer forint értékű elektromos kerékpárt lopott el. A férfit a rendőrök még aznap előállították, a lopott kerékpárt lefoglalták és azt a sértett visszakapta.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság hatékony nyomozását követően a letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek számító férfit az ügyészség példátlan gyorsasággal, tegnap távmeghallgatás útján bíróság elé állította. A Kunszentmiklósi Járásbíróság a férfit az ügyészség indítványával egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, továbbá 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, egyben letartóztatását a bűnismétlés és a szökés veszélye miatt fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett ellene.