Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Nem bírtunk az oroszlányiakkal

Vissza a címlapra
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Nem bírtunk az oroszlányiakkal

Nem sikerült visszavágni a tavalyi vereségért, ismét nyerni tudott otthon az OSE Lions a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen.

Karahodzics vezényletével 0-6-tal indította a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az összecsapást, majd több percen át nem sikerült betalálni, és ezt ki is használták az oroszlányiak légiósai, 7-6. A negyed hajrájában Wittmann triplájával 9-11-re módosult az eredmény, majd gyors pontváltások után 18-15-tel ért véget az első tízperc.

23-15-re lépett meg az OSE Lions a folytatásban, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Thomas kettesével indult a zárkózás, ám ezután sok hiba jellemezte a kecskeméti támadásokat, 29-19-nél ismét időt kellett kérni. Dramicanin kétszer is betalált, megkezdte ledolgozni hátrányát a KTE, 29-23. A hazaiak  azonban nem engedték közelebb magukhoz a hírös városiakat, így 35-27-tel mehettek szünetre a felek.

Derasimovic trojkával köszönt be a második félidő első támadásából, 35-30. Ezt követően viszont nem sikerültek a kísérletek, míg a túloldalon az amerikai légiósok nem hibáztak, 40-30. Lassan, de biztosan jött fel ellenfelére a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, s Wittmann hárompontosával már csak öt volt a különbség (42-37), ami időkérésre kényszerítette a hazai stábot. Jó védekezés után a kecskemétiek csapatkapitánya megint villant távolról, és minimálisra csökkent a differencia, 42-40. Volt viszont válasz az oroszlányiak részéről, sőt a negyed legvégén eladott labdákból könnyű pontokat dobhattak, így 63-52-vel végződött a harmadik etap.

Derasimovic süllyesztett el egy triplát a záró felvonás legelején, 63-55. 65-55-nél Váradi Kornél magához rendelte fiait, próbálta feltüzelni őket a maradék nyolc percre. Dramicanin és Thomas kettesével 65-59-re zárkózott a KTE, ám vészesen fogyott az idő. Hosszú perceken át állandósult a 6 pontos differencia, majd ami kecskeméti oldalon kimaradt távolról, az az OSE-nál bement, eldőlni látszott a mérkőzés, 80-71. A végén sem jöttek az extra dobások, így 82-74-re az Oroszlány nyerte az összecsapást.

Váradi Kornél vezetőedző értékelése: Harcoltunk végig a mérkőzésen, de a fegyelmezetlenségek megbosszulták magukat. Ugyan a lepattanókat sikerült kontrollálnunk az eltervezettek szerint, ám sajnos eladott labdánk ezúttal több volt a megszokottnál, így könnyű kosarakat tudtak szerezni a hazaiak. Pontosabban kell játszanunk, ha idegenben is szeretnénk győzelmet szerezni. Gratulálok az OSE-nak a győzelemhez.

További fontos információ, hogy szerdán a JKSE-t fogadtuk volna a Messzi István sportcsarnokban, ám újabb koronavírusos megbetegedéseik miatt nem tudnak kiállni. A klubvezetés keresi a megoldást, hogy ne maradjunk hétközi meccs nélkül. Amint sikerül ellenfelet találnunk, honlapunkon és közösségi médiafelületeinken értesítjük szurkolóinkat.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-74 (18-15, 17-12, 28-25, 19-22)

Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 10. forduló

2020. november 8. vasárnap 17:45

Krajnyik András sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Minár László (Gorka Szabolcs)

OSE: Anderson 5/3, Abell 17/12, Bíró 14/6, Bailey 10, Anda -. Cserék: Kucsora 3/3, Morgan 2, Illés 9/3, Garamvölgyi 6, Hayes 16.

vezetőedző: Sebjastan Krasovec

Kecskemét: Wittmann 11/9, Thomas 6, Derasimovic 16/6, Kucsera 2, Karahodzsics 12. Cserék: Lewis -, Pesakovic 4, Dramicanin 20, Horti 3.

vezetőedző: Váradi Kornél

U20-as mérkőzésen: OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 61-70 

Szerző: Komáromy András