Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét: Negyedszer is legyőztük a JKSE-t

Vissza a címlapra
Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét: Negyedszer is legyőztük a JKSE-t

Több válogatott játékosunk is pénteken kapta meg az koronavírus vakcinát Budapesten, ezért nem játszottak ma, de a győzelem így sem forgott veszélyben.

Jászberényben játszotta utolsó idegenbeli mérkőzését a 2020/21-es évadban a Duna Aszfalt-DKTH Kecskemét. A második játékrészben a hírös városiak felőrölték a hazaiakat, és megérdemelten szerezték meg zsinórban hetedik sikerüket a play-out szakaszba. Ezzel az is eldőlt, hogy az utolsó, Pécs elleni hazai meccstől függetlenül a 9. helyen végeznek.

Kucsera és Primorac ketteseivel rajtolt a mérkőzés, aztán Horti is betalált korábbi csapatának, 2-4. A hazaiak 6-6-nál érték be a hírös városiakat, de aztán megrázták magukat Wittmannék, és 6-14-re megléptek. Igyekezett zárkózni a berényi alakulat, ám a kecskemétiek pontosabban céloztak, s 13-22-nél hazai időkérés következett. A megbeszélés hatására sikerült koncentráltabb játékot bemutatniuk, s 20-25-tel zárult az első etap. Több pontalanság és rohanás jellemezte a második felvonást elejét, állandósult az ötpontos differencia a csapatok között, 25-30. Thomasnak és Dramicaninnak köszönhetően nem tudott sokáig közelebb férkőzni a JKSE, ám a negyed hajrájában, 38-40-nél időt kellett kérnie Váradi Kornélnak. Horti két szép megoldására Primorac távolról válaszolt, a dudaszó pillanatában pedig még Thomas trojkája éppen beesett, így 41-47-tel ért véget az első félidő.

Wittmann hármassal folytatódott az összecsapás, majd egy hazai büntető után újra ő volt eredményes kintről, 42-53. Körmendi és Thomas is szépen állt bele a triplába, míg a túloldalon kétpontosok érkeztek válaszként, 46-59. Wittmann nem bírt hibázni, 46-62-nél ismét időt kellett kérnie a JKSE-nek. A taktikai értekezlet után feljavultak támadásban a hazaiak, és 53-66-ra zárkóztak, ekkor Váradi Kornél érezte idejét, hogy megszakítsa a játékot. Megmutatta erejét a Duna Aszfal-DTKH Kecskemét, és 53-76-ra módosította az eredményt pillanatok alatt. Két trojka esett még a harmadik etap utolsó percében, így 56-79-cel fordulhattak a felek az utolsó tíz percre. Kucsera zsákolással demonstrálta, hogy nem hagy alább a kecskemétiek lendülete, majd még tovább hizlalták a fórt, és 62-88-ra elléptek. Sikerült az utolsó percekre bejönnie húsz pont alá a jászberényieknek, de ez a lényegen már nem változtatott, nyert és 9. helyen végzett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A végeredmény: 82-96.

Váradi Kornél értékelése: Az egész play-outban nagyon motiváltan játszottunk, és emellet a fiataljainknak sok lehetőséget adtunk a fejlődésre. Egyszerre tudtunk eredményesek lenni és építkezni a jövőt illetően, ami úgy gondolom, hogy minden csapat számára példaértékű lehet. A mai napon is sikerült jól kosárlabdázni, dominálni. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, igazi csapatként értük el a sikert!

Jászberényi KSE - Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét 82-96 (20-25, 21-22, 15-32, 26-17)

Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 7. forduló

2021.05.01., 18:00 @ Bercsényi úti sportcsarnok

Játékvezetők: Török Róbert, Farkas Gábor, Szilágyi Bálint

MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor

JKSE: Garrett 6, Coleman 23/3, Williams 19/6, Czirbus 5, Primorac 18/9. Cserék: Ruják 3, Katona -, Füzi -, Filipovic 8.

Vezetőedző: Patai Benjámin

KTE: Wittmann 21/21, Thomas 24/6, Jaramaz 8/6, Kucsera 4, Horti 16. Cserék: Lukács 8/6, Körmendi 6/6, Ivkovic -, Tóth -, Dramicanin 9/3.

Vezetőedző: Váradi Kornél

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_25

Szerző: Komáromy András